(Column) Die dashboarddisplay slaat eilikst nergens op mar, dat moest ryme op ‘Oké’. Olé.

DOKKUM – Veurige week donderdag bin ik my ’t laplazerus skrokk’n. Ik wist dat fandaag de auto veur de keuring moest en ik wuu nog even checke of ik de paperaties op orde had. Noh, dat had ik wel. D’r ontbrak heul dúdelik ’n kilometerstand werop de distribúsjeriem vervongen was. Ik raakte volledig in de stress. ,,Ik riid die kar maandag niet naar de garage. Gien denken an. Ik durf dat niet meer.

Dus frijdagmorgen mar betiid fan ‘e kooi en op de electric bike naar de PD automaterialen in Dokkum. Deur weer en wyn. Want we hewwe nou hier eind januaris eindelik wat stabiliteit in ‘e lucht. Dat was vorige week nog wel anders. Met chronisch zuurstof tekort stap ik de saak binnen en poestend en blazend lég ik út wat mij su’n skrik om ’t hart jaagd hewt: ,,Hondertseuventigdúsend op ien snaar. Jongens, ik skiet in ‘e broek as ik ‘ran denk.”

,,Poortman, wat is ’t kenteken?” Ik frutseld dat út de smartfoon want, ik had foto’s maakt fan de Colt met anhanger. Der ston’ ’t kenteken wel op. De medewerker constateerde wat feiten en úteindelik met ’n collega d’rbij werd vaststeld dat de Mitsubishi Colt 1.3 myteg A/T ’n distribúsjeKETTING hewt. Dat skeelt hondertdertigdúsend kilometer. Want dat kon dan nog wel boven op die hondertseuventigdúsend. Pfffff…

Pak fan myn hart. Noh en fannemorgen keurig as eerste an de beurt en met flag en wimpel deur de beoordeling fan bovenstebeste Bote Boersma. Ondertussen had ik even ’n wandelinkje maakt over ’t skitterende industrieterrein de Hogedijken. Wat lokale prominenten sproken en even wat inspiraasje opdeen veur veerdere ontwikkeling fan myself.

En omdat ik su tevreden bin over disse dag en de goede service fan de betreffende garage slinger ik ‘r hier even ’n knaller fan ’n slogan út: ,,Distributieriem -ketting of dashboarddisplay, PD Automaterialen in Dokkum is altijd Oké.” Die dashboarddisplay slaat eilikst nergens op mar, dat moest ryme op ‘Oké’. Olé.

Harmen Poortman