(Column) Is d’r hier òk nog ien die niet ’n keer wat raar weest is in ’t hoofd?

DOKKUM – Na wat digitalisaasjewerk en wat pittige gesprekken bin ik even an ’t onkruudwieden weest. En wederom werd ik útnoadigt veur ’n borrel. Ja werkelijk, je snappe ’t niet. En ik hew vurt ’t ark dondere laten want, as ik útnoadigt wurd veur wat dan òk mar, dan staan ik veuran. Mar ik moest wel wat snaaierij met nimme. En myn eigen bier. Dus ik suu op de e-bike want, dan mag je gedoogd wat drinke mar, die hing hier in de Clinter in de haken. Want die mut even nakeken wurde. Dus op de Littlebit more Harley.

Ik keek in myn koelkast en zag nog wat slaatje, krúdenbutter, augurken en ‘Fleischwurst’ léggen. Das òk wat trouwens: ,,Alles für Die Deutsche gäste!” Mar goed. Ik hew tweu pilskes pakt want, meer mag je niet hewwe op gemotoriseerde voertuigen en dan hou ik my deran. De rommel onder de buddyseat fan de Scooter en ik naar myn liefje. Littlebit liefje. En ik weet dat der nog ’n nul punt nul in de koelkast staat fan de laaste keer. Noh en dan weet ik ’t wel. ‘T niveau komt niet hoger dan de plinten.

En we hewwe heul Dokkum en omkriten weer bij de kop had. Veural de welgestelden, de raadsleden en ’t heule college. Su hadden wij wat fragen omtrent ’t wethouderskap fan Mevrouw Slijver. En òk meneer Breeuwsma hewwe wij even de revú passere laten. Meneer Johannes Kramer hewwe wij even heulemaal ongegeneerd fileerd. En wij vonden òk wat fan Wethouer de Vries. We hadden òk wat útlopers naar ’t kabinet. Maar ja, wie binne wij?

Veerders hewwe we wat an ’t bakkelijen weest om de muziek die we bij oans knusse samenzijn draaie wuuden en we kwamen op ’n gegeven moment út op The Boss. We waren ’t natuurlik weer niet iens over welke versie we kieke suuden mar, ik hew hier in disse column ’t laaste woord. Dusss… Dat wille ik jim òk niet onthoue en dus plaats ik de link naar die Joetjoepklip even hieronder. Knap stukje muziek mut ik ségge. En ’t omskrieft òk drekt even hoe we hier in Noardeast Fryslân leve. Echt, je mutte ’t mar even sien straks.

Toen iniens skoat oans ’n dokkumer in ’t sin werfan myn date sei: ,,Hewt die òk niet ’s wat raar weest in ’t hoofd?” Ik keek har an en we konden ’t lachen niet inhoue. Ik antwoorde met de titel fan disse column.

Beste Ménsen: ,,Reservaat Werelderfgoed UNESCO.”

Fijne avond,

Harmen Poortman

Link naar Bruce Springsteen met ‘Pay me my money down.