(Column) ,,Nee, dan mar op ’t jaar.”

DOKKUM – Noh, dit is al even leden. ‘T skatsje zat even bij my achter hús. Hewt veerders niks om ‘e hakken mar, gesellig hewwe we ’t wel. En ze helpt my òk wel met bepaalde saken. Was op tere bijvoorbeeld. Ze ging d’r apart veur sitt’n met de rug naar de sun toe.

Achteraf bleek òk dat de nek goed verbrand was. Dan is ’t nog mar maart. Maar ze hewt niet op de rug slape kinn’n. ,,Nee dan mar op ’t jaar.”, suas ze dat dan self seit. Mar die was is netsjes opvouwd. ’t Viel har òk op dat ‘r wel zes onderbroeken in de was saten. Herenmaten.

,,Dou hewst vast ’n skoane joekeloeloe. Elke dag ’n skoan onderbroekje. Keurig.” Werstou al niet op lette must as man in single omstandigheden. Jaah, ik had su deur de mand valle kinn’n. Noh jim sien òk wel dat we borreld hewwe. Òk weer iets wat minstens in de Dockumer Courant mut.

Hindert mij niks. Ik hew in elk geval de Littlebit More Harley veur Rik klaar. Hij is nog gieniens elf mar, hij hewt ‘m. As hij ’n riibewiis haalt is ie veur hem. Want ja, as seun fan ’n gemiddeld ondernimmer hier in de metropole Dokkum riid je al gauw in ’n Audi of BMW. Der kin ik niet an tippe. Mar tot die tiid riid ik ‘m graag deur de noardeast-fryske greiden. En suas jim wete hew ik die Almost Harley òk nog.

In de toekomst gaan Rik en ik tegaere on tour. We will see. Ik sien òk nog wel ’s om my heen om ’n moaie youngtimer. Mut de belastingdienst niet wete, hè. Jim houe jim de bek, hè?. Ik wens jim allen ’t selfde geluk as wat ik nou hew. Love joe all bastards. De heu. En denk ‘r om: Alle sundagen twee keer naar de kerk is gien garaansje veur ’n plak in de hemel.

Harmen Poortman