(Column) Google Assist. De slimste vrouw ever. Dikke trut..

DOKKUM – Ik werd fanavond verwacht bij myn maat. ,,Ik hew wat nijs. Must even komme.” Meneer had ’n soundbar anskaft met google assist. ,,Su’n inbouwde teef die ’t altyd beter weet.”, zei ik teugen ‘m. ,,Huh? Ik wil der playlisten in hewwe met myn favo muziek., seit ‘r.

Ik gaf even ’n demo: ,,Hey Google, hoe werkt ’n stofzuiger?” Myn maat hewt even ’n hele goeie uitleg fan har kregen over hoe de stofzuger werkt. ,,Dyn frou is hier niet, wel?”, vroeg ik ‘m veur de sekerhied. ,,Anders kinst nou altýd stofzuge.”

,,Nou ik even.”, aldus myn maat. ,,Hey google, wat is het lekkerste bier?” Har antwoord: ,,Op biernet.nl staan aanbiedingen met de lekkerste bieren. Volgens de klanten van Biernet.nl is bier van de brouwerij Hertog Jan het lekkerst.” ,,Ah, hier gaat ze de mist al in. Wij kieze toch veur Alpha? Of niet, Harmen?”

Òk ’n paar keer moest ze oans ’t antwoord skuldig blieve. En ze werd òk nog opstandig toen we har vroegen zich stil te houden en op béd te gaan. ,,Hoelaat moet ik de wekker zetten?” Klonk op ’n niet al te hartelike manier deur de woankamer.

,,Hoelang is ’n chinees?” vroegen we har., ,,Dat klopt en het is een heel toffe peer.” ,,Nog bij de hand òk? Verdorie!! ,,Wie is hier de baas?” Brulde myn maat har toe. En dan ’t antwoord van Google Assist. De slimste vrouw ever: ,,Sorry, ik heb de vraag niet begrepen.”

Dikke trut…