Column – Wie de bal kaatst…

DOKKUM – Ik sien heul veul successtories over hoe fantastisch ’t is om bij ’n dergelik bedriif te werken. Of hoe geweldig ien promoasje maakt hewt of wie d’r allemaal slaagd binne veur ’n Bachelor of wat dan ók.

Ik hew drie weken leden ’n mail kregen fan ’t UWV dat ze mij screend hewwe omtrent myn bijverdiensten met bewaarhetdigitaal.nl. Ik hew sinds de start in 2016 myn boekhouding keurig voor elkaar.

Over de afgelopen 7 jaar is ‘r bij mij gien vuiltje an de lucht. Wie mij goed kin weet dat ik zwaar onder toezicht leefd hew van Veilig Thuis, de Kienderbeskerming en Gebiedsteam Noardeast-Fryslân. En nou hewt dus ók ’t UWV de belastingdienst fraagt om inzage in myn belastingangiftes. ’t is wel klaar, jongens.

Ik regeer over myn eigen húshouding en alle saken die dermet te maken hewwe. In ’t voorjaar hew ik ’t Noordelijk Belastingkantoor verantwoording aflégge laten werom ik langer dan 8 weken wachte moest op ’n beskikking veur kwijtskelding fan wetterskipsbelasting. En werom ze gien genoegen namen met screenshots fan de bankafskriften. Selfs al su ik de bewiisstukken op ’n wcrol anlevere dan nog mutte ze ze acceptere. Mits ze kloppe en naar waarhied beskreven binne. Ók de gemeente Noardeast-Fryslân hew ik tot de orde roepen wat betreft de vreselik late reacties op mails en andere fraagstukkken.

Je magge mij best tegen ’t skavot drukke as je denke dat je ’t dermet fan mij winne. Mar as je d’r naast sitte dan, kin je fan mij ’t selfde verwachte.

Wie de bal kaatst,

Harmen Poortman