(Column) Onmiddelijk stoppen met versturen…

DOKKUM – U kent dat wel: Herhaaldelijk post voor de vorige bewoner van uw huis terwijl, u het al tig keer teruggestuurd hebt nadat u de vorige bewoner er eerst al op had geattendeerd. Ik ben daar nu na tien jaar ook helemaal klaar mee. Dus ik plaats hier de mail die ik verzend naar diverse bedelende instanties die hier hun aalmoes proberen te halen. In die mail staat de link naar deze column. Gniffel gniffel…

Geachte heer of mevrouw,

In de bijlage ziet u de post die u naar mij gestuurd hebt. U doet dat al vanaf 2013. Sindsdien woon ik op dit adres en niet meer de vrouw die u in de adressering noemt. Een adreswijziging is allang verstuurd en wat eigenlijk nog veel erger is: U heeft dit postadres gewoon overgenomen van een andere organisatie. Want de vorige bewoonster woont hier vlakbij. Ik ken haar en bespreek dit regelmatig met haar. U weet dus eigenlijk niet waar u uw bedelberichten heen stuurt. 

Ik kan daar wel wat mee. Ik schrijf vaak columns over misstanden in de samenleving. Zaken waar ik en anderen zich mateloos aan ergeren. Dus, u bent nu de sigaar. Want een gewaarschuwd mens of organisatie telt voor twee.

Met vriendelijke groet,

Harmen Poortman