(Column) Boos: Mannekoor ’t karrespoar. Ja, ’t was lekker…

We waren fan slag fanavond. Frijdagavond en gien Voice. Myn maat en ik spreke derop ôf. ‘t Iene weekend bij hem, ‘t andere bij mij thús. We zaten hier bij mij, ontredderd. Hopeloas. Dat we Wendy van Dijk al misse moesten waren we onlangs an wend, Maar dit…. Gien Voice. Poeh.

We hewwe eerst ‘n bierke pakt en we hewwe oans ‘n borrelplankje maakt. ‘t Hewt oans wel ‘n groat deel fan de avond bezig houden fan wat der nou in Hillywood gebeurd is. ‘T is bovenal vreselik veur de dames die hierin ‘t slachtoffer binne. Dat staat los fan de slotzin fan disse column. Laat dat dúdelik weze. Wij make nou ‘n grapke mar we realisere oans dat dit soart sexueel grensoverskrijdend gedrag niet deur de beugel kin en we doen daar òk niks an af.

En derom hewwe wij bewust koazen veur ‘n vlezig plankje. want we waren bang dat we met komkommer, olijven en zongedroogde tomaatsjes de froulje veur de kop stompe suuden. Dat wuuden we beslist niet.

Mar wat dan nu? ,,Ik hew ‘n smart teevee.’’, sei ik op ‘n gegeven moment. ,,Ja en.’’, opperde myn maat met de tranen suwat in de ogen. ,,Noh, Youtube?’’, vroeg ik met ‘n aarzeling. ,,Ja, doe maar dan.’’ mompelde hij wat.

Na wat flutnummers opzocht te hewwe kwamen we toch steeds beter in oans verzoekplatenverhaal te zitten. Phil Collins, Golden Earing en Queen en Metalica. ‘T binne allemaal mannebands, hè? We hewwe niet sondigd. Oke, Van Canto, der zingt ‘n frou in. Excuus. Mar we hewwe echt afsloaten met ‘n heul moai, knap stukje muziek. Echt, we dachten fan: ,,Dit is ’t.” Mannekoor ‘t Karrespoar met ‘t was lekker op de trekker.’’

Harmen Poortman