(Column) Ja maar, dat doet papa standaard….

DOKKUM – Su, nog ien nachtje. Ja, ik hou fan die jonge hoor mar, de herfstshift hewt wel weer lang genoeg duurd. Ik mag dit niet ségge natuurlik. Ik voel de adem fan Veilig Thús al weer in myn nek. Mar jim denke ’t selfde as ik as skeiden vaders. Geef mar toe. Woensdag is ie komm’n. Toen was ik nog in de flow. Loan was krekt stort dus, naar de Place 2 Be in Dokkum. Top lunchroom c.q. snackbar. Even ’n filmke huurt online via de smartkieker. Veurtreffelik! Leuk dat hy d’r is. Echt. En we kinne ’t over ’t algemeen heul goed viene.

Guster de Mc Donalds in Drachten ontdekt. Ik was der nog niet eerder weest. Wel in Leeuwarden. Mar dan mut je altyd mar sien wer je de auto kwiet kinne en dan is ’t best wel ’s treffen dat je ’n tering eind lope mutte. As ik naar Goutum wil dan weet ik in myn beleving niet welke afslag ik nimme mut: Of op ’t Drachtsterplein of veerderop bij de Julianalaan. Dus dit is beter.

Fannemiddag even tweu dikke palings haald bij Johan Zuidema út Holwert. Specialist in alle fisk. Ik vien dus dat ik d’r best wel veul an doen. Hy smult anderhalve paling veur myn neus weg en ik krij de graat plus wat vellen. Das heulemaal prima. In ruil derveur vraag ik ‘m wel ’s wat veur mij te doen. ‘N pilske út de koelkast hale, of su. Jaaaa, bel Veilig Thuis mar…..

Nou komt ie: ,,Papa, kun je wat cola voor me pakken?” Ik zit dus naast hem in de bank op dat stuit, hè? Dus ik ség dat ie dat zelf mar even pakke mut. Dan pakt ie ’t dus niet. En as ik dan opstaan om naar de wc te gaan komt de fraach wederom: ,,Papa ik snap niet dat papa niet even wat cola voor mij kan pakken. Ik doe ook heel veel voor Papa.”

Ik som even op wat we de afgelopen dagen allemaal deen hewwe an verwennerij. Snackbar, Mc Donalds, paling fan Zúdema en fanavond nog ’n Oktoberfest fan de buurtvereniging. Der bovenop deel ik hem mede dat ik alle weken as ie bij mij is d’r veur zorg dat de was deen is, syn béd opmaakt is, boadskappen deen binne, chips in de kast leit, ijslollies in de vriezer, koek in de koektrommel en snoep in de snoeppot zit.

,,Ja maar, dat doet Papa standaard.”

Kiek, dat bedoel ik. En ’t blieft myn allerliefste jonge.