Column: Je maakt ’t mee…

Fanmiddag naar de húsarts weest om de útslag van de bloedtest op de leverwaarden. Ik hew op eigen initiatief myn lever teste laten n.a.v. bemoeienissen van ’t gebiedsteam fan de gemeente. Omdat myn overbuurfrou en ’n metgezel ’n miening over mij hadden. Dit hewt leid tot ’n einde fan myn relaasje met de moeke fan myn seun en ik hew dus met de billen bloat mutten.

Ik kin jim mededele dat de waarden fan de lever uitstekend binne. Ze binne wel ’s wat an de hoge kant weest mar, ik hew sien laten dat ik de drank staan late kin. Ik hoop dat myn overbuurfrou hier content met is en òk haar metgesel in disse casus. Ik sil dit morgen òk even bespreke met myn maatskappelik werker want, die hew ik mar antrokken n.a.v. de valse beskuldigingen an myn adres omtrent agressie e.d.

‘T is dus nou wel su dat ik ’t UWV fraagt hew om myn wajongútkering te verlengen veur onbepaalde tiid want, ik bin deur dit gebliksum wel dusdanig ongelukkig wurden dat ik mij niet geroepen voel te participeren. An de andere kant doen ik dat wel want, in myn skuur knap ik fytsen op en op myn solder digitaliseer ik ouwe films en dia’s. Hiervoor hew ik toestemming fraagt bij ’t UWV en de Belastingdienst. Ik hew die útvoerende rijksinstellingen òk fraagt rekening te houen met tillefoantsjes út myn buurt. Mochten die binnen komme dan, kinne ze ter controle bij mij ’n boekhouding opfrage.

Gezien myn psychiatrische diagnose hew ik my ten tijde fan ’t dnaonderzoek dat opstart was deur Peter R. de Vries omtrent de moord op Marianne Vaatstra bij voorbaat onterecht verdacht voeld. Ik was die bewuste dag òk in de buurt weest fan de plaats delict. Ik hew ’t der heul moeilik met had. Nou ligt inzake ’n vaderskapstest omtrent ’n dochter myn dna in Gouda bij Verilabs.

Gezien myn diagnose sta ik in de lijn fan figuren die bijvoorbeeld met ’n suzuki swift inriide op ’n koninklike caravaan op koninginnedag in Apeldoorn. Enkele jaren later hew ik mij accreditere laten veur ’n tvverslag van de premiére van de film De Hel van ’63. De toen nog kroonprins Willem Alexander liep twee meter voor mij over de rode loper. Hij leeft nog steeds. https://www.youtube.com/watch?v=PhD7-CD5_SA&t=526s

Met deze wetenskap kies ik nou veur ’n rustig bestaan binnen myn eigen perceel en bemoei ik my niet meer met ’n ander dan behalve met myn eigen. Kom gerust bij my veur ’t digitaliseren fan films of fytsenbussiness mar, veerders graag gien gedonder meer.

Je maakt ’t mee…

Harmen