(Column) Diner for Two. Krijt vast ’n vervolg.

DOKKUM – ‘T kwam fan myn kant. Mut ik eerlik ségge. Ze wuu eerst niet mar ik hew har toch suver kregen. Ik ston’ om half vier al in de keuken. Achterôf had ik òk wel wat later beginne kinn’n mar, ja…. Je binne dan su enthousiast. De glorix had ik òk nog even deur de wc spoten mar, gien doekje over de bril. Dat had ze in ‘e gaten dus, hewt ze ’t ophâlden tot ze weer thús was. Neen, ze is niet slapen bleven.

Die kiep hewwe we met de hânnen opeten. We hielden beide niet fan dat geëtiqueteerde gedoe. Gewoan jezelf blieve. Ik had d’r keurig ’n skaaltsje bij veur de bonken. En ’n handdoek om de vingers even an af te vegen. ,,Folgende keer elk ien, Harmen.” , merkte ze even op in verband met de coronarichtlijnen. ,,Ja, ik bin dér krekt in, jonge. Skaaltsje met water en citroen is nog beter. Mar dou must ’t òk nog wat lere hew ik wel deur.” Ja ’n frou fan wanten…

Ze was wel wat gespannen, òk wel. En ik had nog su seit dat dat nergens veur noadig is. ,,Opvliegers, Harmen.” En ze liet my sien dat ze ’t swit onder de oksels had. Ik hew vurt de deuren teugen mekaar open zet. Wjirje de boel. Ik zelf kreeg ’t òk wel wat warmpjes, mut ik eerlik ségge. Want ik had ’n prachtig útzicht. Op ’n gegeven moment had ze meer oog veur har telefoan dan veur mij en ik dacht: ,,Ik griip myn káns even en ik maak ’n foto fan har decoletté.” Mar hoger as dit durfde ik ók niet te gaan, dames en HEREN.

We hewwe nog wel even wat jokers út Dokkum besproken en òk oanze verbazing deelt hoe ondergeskoalde individuen hier de topfuncties in de mienskip vervulle. We hewwe òk ’n paar ontigelik útlachen. ,,En dou houdst ’n boekhouding bij veur die k*tfytskes en filmkes omdastou weest hoe dat mut. D’r binne hier wethouders en directeuren met minder verstán dan dy, Poortman.” Von’ ik ’n moaie afslúter fan disse avond.

Ze hewt ’t veerders òk niet breed dus ik hew har nog ’n priekje metgeven. ‘T is ’n skat fan ’n mokkel. Ik hoop dat ze nog ris werom komt. As ze dat priekje van ‘e week opwarmt hoop ik dat ze nog ’s an my denkt. Krijt vast nog ’n vervolg.

Een met liefde vervulde Harmen